Del 2: Hur ser ett år ut för bröllopsfotografer vid Stadshuset?

Bröllopsfotograf Stadshuset Stockholm

Då fortsätter vi storyn om hur ett år vid Stadshuset kan se ut för oss bröllopsfotografer.
Ni hittar del 1 här om ni är nyfika på hur första halvåret brukar vara.

JULI: Sommar och högsäsong för bröllopsfotografer. Fullbokade kyrkor och även fullbokat vid Stadshuset för vigsel. Turisterna och evenemangen går på högvarv och vi spenderar varje lördag med brudpar vid Stadshuset och skämtar glatt med personal och vigselförrättare om att vi lika gärna borde bosätta oss på borggården. Så mycket tid spenderar vi alltså vid Stadshuset i juli.

AUGUSTI: Svensk sommarvärme brukar vara som bäst i augusti och därmed också ännu en fullspäckad tid vid Stadshuset. De som väljer augusti som sin månad får hålla extra koll på när Pride inträffar då den färgsprakande och välbesökta paraden går förbi Stadshuset och innebär avstängda vägar i området under något dygn. Men för de brudpar som synkar bröllopsdag och Pride kan vi lova att det är en festlig stämning som heter duga.

SEPTEMBER: Om man är som vi och älskar det där fluffigt mjuka ljuset som hösten bjuder på så är September en fantastisk månad för bröllop i Stadshuset. Den när solen värmer bra, luften är fortfarande ljummen och skön men träden börjar skifta färger lite smått. Det är inte för intet som 9 av våra brudpar i år och 10 förra året valde just september.

OKTOBER: Två av våra favoritplatser vid Stadshuset är en ganska intetsägande plats alla andra tider på året bortsett från i oktober, när hela området är som en eld av höstfärger; rött, gult och orange. Har man tur så synkar löven varandra så att allt inte faller ner samtidigt på båda platserna, då blir vi och alla brudpar extra glada. Men med närmare 500-tal bröllop i Stadshuset i ryggsäcken så har vi massor av andra vackra platser som vi tycker om minst lika mycket. Vi hoppas att 2024 blir ett uppsving för oktoberbröllop så som det var 2020 när vi hängde med ett 10-tal brudpar i oktober.

NOVEMBER: Om det finns en månad som är lite som att kasta tärning när det kommer till popularitet så skulle vi säga att det är november som är “the wild card.” Vissa år har november faktiskt lockat fler brudpar än resten av höstens månader tillsammans. Hejja november!

DECEMBER: The grand finale, årets sista månad. Stadshuset brukar hålla öppet för vigsel fram till lördagen innan julafton innan det är jullov. Brudpar som väljer december är bland dom coolaste katterna i stan som trotsar kylan, klär sig varmt och är modiga nog att kasta av sig kappan för ett gäng schyssta porträtt. Bröllopsfotograferna däremot är inlindade i underställ, dunjacka och mössa…

Men det är året vid Stadshuset avslutat och vi ser fram emot nästa, och nästa, och nästa. Har vi inte tröttnat efter att ha spenderat i princip varje helg vid Stadshuset sedan 2016?

N O P E.

Vi är fullkomligt förälskade i atmosfären, miljön och alla som jobbar helhjärtat vid Stadshuset för att ta emot brudparen och bidra till att allt flyter på, med ständigt glada miner och alla underbara vigselförrättare som gör stunden här och nu till en personlig upplevelse. Så vi fortsätter att hänga i Stadshuset år efter år.