Del 1: Hur ser ett år ut för bröllopsfotografer vid Stadshuset?

Bröllopsfotograf Stadshuset Stockholm

Vi säger ofta att vi är vid Stadshuset och fotograferar bröllop året om, men frågan är ju - stämmer det verkligen? Är vi verkligen där såpass ofta att vi täcker in A L L A årets månader? Svaret är JA. Sedan 2017 har vi haft minst ett brudpar varje månad året om som vi fått hänga med vid Stadshuset och i snitt totalt 70-80 brudpar per år. Inte konstigt då att vi påstår att vi är där året runt… Men hur ser då trenderna ut kring vilka månader vi är där sporadiskt och vilka månader vi mer eller mindre är bosatta på borggården vid Stadshuset?

Här kommer del 1 av “Ett år med oss vid Stadshuset”

JANUARI: Först och främst är större delen av Sverige fortfarande i jul och nyårs-mode fram tills i mitten av januari och även Stadshuset har jullov ett par veckor. Men sen är det vigsel varje lördag som vanligt. För oss brukar januari vara en månad då vi har 3-4 bröllop i Stadshuset.

FEBRUARI: Mitt i vintern, allt från snö och Narnia-feeling till slask och värmande sol. Man vet aldrig. Lika varierande har åren sett ut med bröllop i Stadshuset. Ett år hade vi 1 brudpar som valde februari som sin månad, ett annat år hade vi 9. Lika varierande i trend som snömängden med andra ord.

MARS: Av alla årets månader så är nog mars den månad som är mest anonym sett till vad som kan förväntas. Är det vinter eller börjar det bli vår? Högst oklart många gånger. Men när lyckan i form av sporadisk snö på marken, värmande sol och snödroppar som börjar kika upp i rabatterna infinner sig vid Stadshuset så är allt förlåtet.

APRIL: Här nånstans börjar det bli mer en regel än ett undantag att vi är vid Stadshuset och fotograferar bröllop varje lördag men än så länge brukar inte årets första “det här är ett datum då alla ska gifta sig-lördag” inträffat.

MAJ: Nu exploderar det. Både sett till vårvärmen och brudpar som är pepp på att gifta sig. Varje år finns det vissa lördagar som är mer populära än andra att gifta sig på och de första brukar infinna sig i maj. Under 2022 var det datumet 21 maj och i år var det 6 maj. Det återstår att se vilket datum det blir under 2024 men 25 maj leder hittills by far…

JUNI: Har vi berättat om midsommarafton 2023 vid Stadshuset? Det är en dag som går till historien som det mest unika vid Stadshuset på länge. I samband med att Stadshuset firade 100 år så genomfördes 200 vigslar på två olika platser i Stadshuset med efterföljande mingel och bubbel i Blå hallen. Vi var där från tidig morgon till sen kväll och fick träffa 11 brudpar som passade på den dagen. Juni i övrigt är alltid en späckad månad med många bröllop (och massor av turister som besöker Stadshuset) men juni 2023 tog priset - tack vare midsommar. (Kolla in ett av våra par HÄR)

Vill ni veta hur resten av ett år kan se ut för oss som bröllopsfotografer vid Stadshuset? Håll tillgodo så kommer del 2 snart i bloggen.