JUN | Vad gör man på sin bröllopsdag i Stadshuset?

Bröllopsfotograf Stadshuset Stockholm

En vigsel i Stadshuset i Stockholm inleds med att ni ska vara på plats för registrering 15 minuter innan er bokade tid. Sedan är själva vigseln 5 minuter lång (och då är det den långa versionen) Det innebär att varje brudpar rent krasst kan tänkas spendera i alla fall 20 minuter vid Stadshuset. Men sen då? Vad gör man med resten av sin bröllopsdag. Vi har några briljanta tips (tycker vi själva i alla fall…)

Efter en vigsel så tycker vi att det bästa är att ta med gästerna (eller strunta i dem) och bege er till något ställe för att njuta av en ordentlig lunch eller middag- för att mat är alltid en bra idé. Nerverna har lättat, adrenalinet lägger sig och kroppen behöver påfyllning. Det är också ett härligt sätt att få varva ner, äta gott och landa efter den upplevelsen som en vigsel är.

Vi slår också ett slag för hemmafesten. Inte den ni tänker på som ni hade i tonåren… Tänk er istället konceptet som ovan, med mat och härliga vänner, men i hemmet där ni själva bestämmer om det är uppklätt eller mjukisbyxor som gäller. Närheten till att slå sig ner i soffan efter maten, en kopp te och glada samtal i lugn och ro, där ni inte behöver tänka på att runda av vid stängning.

På tal om mjukisbyxor. Varför inte boka in en natt på ett hotell med skön stämning, beställ roomservice, kryp ner i mjukisbyxorna och stanna på rummet tills fem minuter innan det är dags att checka ut?

Kontentan av våra tips är med andra ord - ät god mat (med eller utan sällskap) och njut av tillvaron så som ni trivs bäst. Det kan bara bli rätt när ni själva får bestämma vad som passar er bäst.