SEP | Att blomma eller inte blomma - det är frågan

Bröllopsfotograf Stadshuset Stockholm

Som bröllopsfotografer med över 500 bröllop i bagaget så finns det en hel del frågor som dyker upp från våra brudpar. Vissa frågor är återkommande och vissa är once in a lifetime. En klassisk fråga är den om att ha eller inte ha en blombukett. Är ni någorlunda likadana som vi är så gillar ni konkreta fördelar kontra nackdelar för att sen fatta ett beslut. Så sagt och gjort; här kommer den ultimata listan med fördelar och nackdelar som ska hjälpa er med dilemmat; att blomma eller inte blomma, det är frågan.

Å ena sidan

  • Blommor är fina. Alltså. J Ä T T E F I NA. Vem blir inte glad av en samling av väl valda blommor i olika färger, stil och volym - kärleksfullt sammansatt av en florist (vi känner en som är fab och som ni får rabatt hos via oss!) som kanske fått fria händer utifrån ett färgtema ni har för era kläder eller önskemål om specifika typer av blommor. Cissi har en svaghet för fluffiga pioner i dova pasteller (kanske är det därför många av hennes tatueringar är just pioner…) Linda däremot är mer för färgsprakande och yviga blommor (don efter person liksom) Men oavsett vilken stil, färg eller blomma som lockar så är en samling blommor alltid en humörhöjare.

  • En stor fördel med blombukett är att det alltid finns något att hålla i, utöver din partner. Speciellt när det kommer till att stå där framför kameran och undra “vad ska jag göra med mina händer” Klassisk fråga, vi lovar. Så ja, en fördel med en bukett är så att du har säkrat upp en plats för tassarna.

  • Gör något kul med buketten. Kasta den bland gästerna á la USA single ladies och gents. Ta med den hem och torka och häng upp som dekoration eller varför inte lägga dem i en blompress och rama in några utvalda blommor att sätta på väggen? Unikt och charmigt. Personligt.

Å andra sidan…

  • We got nothing. Vi gillar blommor helt enkelt och ser mest fördelar med dem. Don’t hold it against us…