MAJ | Hur ser en bildleverans från en bröllopsfotograf ut och hur gör vi vårt urval?

En bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus berättar

Klappat och klart! Ni kramar er bröllopsfotograf hej då och fortsätter till era vänner och familj som väntar för att fortsätta kvällen. Dagen har varit fantastisk och ni svävar på moln. Dagarna som kommer så är ni i er egen lilla bubbla och ni väntar och längtar efter att få se era bilder. Så, vad är det egentligen ni kan se fram emot och förvänta er och hur kommer det sig att det blir vad det blir?

Medan ni åker med era gäster för att käka på restaurang eller sätter ihop alla bord i huset ute i trädgården hemma för grillfest så åker vi hem och lossar kameraväskan från ryggen. Det är förmodligen lördag eftermiddag eller kväll och vi har haft ett eller flera bröllop er dag så vi fyller på med snacks o vatten och vilar våra fötter och trigger-fingrar. När måndagen kommer så är det dags för vår stora gallring av alla bilder i kamerorna. Minneskorten synkas med datorn och vi börjar sålla.

Blinkningar, suddiga bilder och sånt som bara inte är bra åker bort i en grov sållning och sedan tar vi in bilderna i datorn och de backas även upp så att vi vet att de är säkra. Nu kikar vi på bilderna lite närmare och vår automatiska redigering läggs på. Denna justeras utifrån ljus på varje bild och här och där tweekar vi lite extra. Vi skapar en liten smygtitt för er och skickar via sms eller mail - woop.

Nu är det dags att gå igenom bilderna en sista gång och se så att storyn som vi presenterar håller ihop. Vi vill att ni ska kunna gå igenom era bilder och uppleva alla ögonblick och känslor igen - utan att bli överväldigade av flera kopior av samma bild eller bilder som inte är bra nog. Behövs det så gallrar vi en gång till.
Nu exporteras bilderna från vårt program till jpeg-filer som ni senare kan använda. En del bilder är redigerade i färg med en tidlös redigering som bara förhöjer så som det såg ut och en del är svartvita.

Nu är i princip allt färdigt för leverans, vi ska bara skapa ett galleri och ett bildspel för er att njuta av först! Sedan är allt på väg till er via mailen eller väntar på er inför ert designmöte beroende på hur ert paket ser ut.

Såklart är detta inte slutstationen för era bilder. Vi hoppas att ni håller med om att digitala bilder är roliga i telefonen men ännu mer fantastiska som framkallade bilder i ramar eller i en bok. Det är där de verkligen får sträcka på benen och ta sin plats, men det pratar vi mer om en annan gång.

Har ni några frågor kring hur vi väljer bilder eller redigerar? Klicka på knappen nedan och skicka iväg ett mail, eller skicka en förfrågan om ni vill ha med en av oss på er dag.