MAJ | Att gifta sig med småbarn vid Stockholm Stadshus - en fotograf berättar

Bröllopsfotograf vid Stadshuset i Stockholm - Bröllop i Stadshuset

Vi får ofta frågor om hur saker går till vid Stockholm Stadshus. En fråga som vi får då och då är “Vi har en liten person i vagn med oss, vad ska vi tänka på vid stadshuset”

Bra fråga! Detta tycker vi är bra att tänka på.
Att ha med sig en liten person kan gå hur som helst, men chansen ökar att det går riskfritt om vi tänker på vissa saker. Saker som att alla (stora som små) bör ha ätit innan ni åker till Stadshuset. Det är bra om blöjor är bytta, men att ni även såklart tar med för byte samt gärna en extra outfit om något händer. Ta med i tidsberäkningen att en liten människa kanske behöver äta/sova/peppas upp osv, så slipper ni känna stress.

Från och med Mars 2024 så har Stockholm Stadshus en garderob där ni får lämna ifrån er alla väskor som är större än ett A4 papper, det innebär att era saker är trygga. Vi föreslår att ni även ställer vagnen nere vid registreringen eller utomhus om ni har någon som väntar under er vigsel. På så sätt kan ni enkelt lyfta med er den lilla personen och slippa tänka på hur vagnen ska förvaras upp för trappen och in i ovalen.

Vi tror på att alla ska vara glada och goa när vi fotograferar och det gäller också familjefotografering. Därför föreslår vi alltid att vi börjar med er familjefotografering när ni har små barn med er. Det brukar vara den bästa tidpunkten att fånga upp en liten som oftast är på bra humör innan vigseln. Ibland tryter tålamodet under dagen och då är det skönt att vi har fångat de gladaste av humör.

Kom dock ihåg att alla barn är olika och ni känner ert barn bäst. Om vi föreslår en tid som ni inte tror passar er familjemedlem, säg till så justerar vi på en gång om det är möjligt för vårt schema.

Har ni fler frågor kring barn och bröllop i Stadshuset? Kontakta oss så berättar vi allt vi vet, och lite till.