Såhär ser covid restriktionerna ut just nu

Restriktioner för bröllop i Stadshuset 2022

Ska ni ha bröllop eller gifta er i Stadshuset i Stockholm under 2022? Då tänkte vi berätta hur restriktionerna gällande coronaviruset och covid-19 ser ut just nu och svara på några frågor som ni kan tänkas ha för tillfället.

Såhär ser det ut från och med 25 september 2021- informationen uppdateras löpande.

  • Registreringen sker inne i entrén till Stadshustornet.

  • Det räcker att ni är på plats för registrering ca 10 minuter innan er vigseltid.

  • Ha inte med er gäster fram till registreringen, utöver era vittnen, då det blir folksamling. Ni kan ha med gäster till Stadshuset. Området är stort och det finns oftast platser att vara avskilt.

  • Ni får ta med 8 gäster in under vigseln, detta inkluderar även fotograf och barn.

  • Vigseln sker inne i byggnaden - i Prinsens galleri, som ligger precis bakom Ovalen.


Frågor och Svar gällande bröllop i stadshuset under pandemin

Får vi fotografera inne i Stadshuset?

Ja. Vigslar som sker från och med 25 september får ta med 8 gäster under vigseln, hit räknas även barn eller fotograf, in i Stadshuset. Beroende på tidsplanen kan det finnas utrymme för några porträttbilder inomhus.

Får våra gäster vänta utanför?

Det går utmärkt, men det är bra om de står till exempel vid tegelvalven på borggården, vid trädet/trappan på borggården eller längst bort i pelargången vid stadshustornet. Det är viktigt att det inte blir en folksamling vid ingången till stadshustornet och de hundrades valv. Tänk på att det kan vara kyligt och blåsigt vid Stadshuset så be era gäster att klä på sig, speciellt när det är vintertid och vinden är lagom okänslig.

Vad har ni för försiktighetsåtgärder när ni fotograferar?

Bra fråga! Vi tvättar våra händer innan vi åker till Stadshuset. Spritar händerna innan vi lämnar bilen. Vi håller alla tassar och tår borta från brudpar med gäster och om ni vill så bär vi även munskydd. Givetvis är vi fullt vaccinerade med 2 doser, snart 3.

Vi hoppas att detta har hjälpt lite med era tankar och funderingar och har ni frågor som ni tror att vi kan hjälpa till med så är ni varmt välkomna att höra av er. Detsamma gäller såklart om ni vill ha hjälp av oss i kapacitet av bröllopsfotografer, men kolla gärna datum och tid så snart som möjligt då vi snabbt bokas upp.

Ta en titt på ett januaribröllop från 2019 när världen fortfarande var utan restriktioner