AUG | Tre tips för småbarnsfamiljen

Bröllopsfotograf Stadshuset Stockholm

Här kommer tre tips för småbarnsfamiljen från två rutinerade bröllopsfotografer som sett, upplevt och hanterat det mesta i form av barn, familjekaos och logistik med brudpar vid Stadshuset.

För det första. Det är vad det är och blir vad det blir - är generellt en bra grundregel som förälder. Den principen är lika aktuell på er bröllopsdag. Barn är sina egna små personligheter och viljor och även om vi föräldrar försöker planera så vet vi att barn gärna kör sitt eget race långt utanför den förväntade omloppsbanan. En bröllopsdag är en ganska udda företeelse för barn, med ovanligt uppklädd utstyrsel och människor överallt. Så när barnen blir lite yviga så är det helt ok. Vi är vana.

Mätta barn är glada barn. Gäller även föräldrar. Så packa väskan med mellis. Gärna tre mellis mer än ni tror behövs. Ibland kan mellis vara för att stilla hunger, ibland för att stilla tålamod och ibland för att distrahera. Med mat och vatten kommer man långt, så även på en bröllopsdag.

Kläder efter väder. Som dom alltid säger i skolan. Yessbox. Lager på lager. Planera för ett extra ombyte i händelse av kladd eller annan kris. Gå loss och titta på inspirationsbilder från andra bröllop kring hur ni kan tänka för kläder till barn, speciellt ytterkläder - om nu inte den där chockrosa skaljackan från Lager157 är vad ni gärna vill se på era bröllopsbilder med barnen.