När föräldrar har hemligheter för sina barn

Bröllopsfotograf Stockholm Stadshuset

Här hemma pratar vi mycket om att man ska tala sanning och inte ljuga. Men ärligt. Vita lögner är typ lika vanligt förekommande som fredagsmys med godis. Det är inte nödvändigt - men vi gör det ändå. Tänk bara. Du smiter ut i köket för en sekund och hittar något i skafferiet som du stoppar i munnen (typ choklad) Strax därefter kommer barnet - likt en liten detektiv och frågar - "Vad äter du på" Helt ärligt nu, vad svarar du? Sanningen eller en vit lögn som du hoppas ska smita igenom. För om du svarar att du har tungan i munnen så är det ju fortfarande sant... Nu kanske det bara är jag som drar den vita lögnen. Men kanske känner ni igen alla utfrågningar som kommer när det vankas födelsedagar eller jul. Hur kul vore det om vi svarade sanningsenligt på alla frågor då? Nääää, där får vi rättfärdiga våra kreativa ordval med att vi inte vill förstöra överraskningen. 

Hur man däremot lyckas mörka att man planerar att smita iväg till Stadshuset och gifta sig i hemlighet är desto mer imponerande. Det är ju som att slå ihop julafton, födelsedagen, alla "äta-choklad-i-smyg" tillfällen i ett och samma.