Hur läskigt är det att fotas egentligen?

Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus

När vi får en förfrågan från ett lyckligt brudpar som ska gifta sig i Stockholm Stadshus så är det första vi gör att boka in en konsultation över telefon. Det ger oss en chans att få höra lite mer om vilka ni är, presentera oss och berätta hur vi kan hjälpa er och svara på frågor. Det är det absolut snabbaste sättet att lära känna varandra lite bättre och vi älskar att få berätta hur vi kan hjälpa till. 

Vad vi också berättar då är hur det går till när vi jobbar i Stadshuset, vad de kan förvänta sig och i 8 av 10 fall så berättar våra brudpar att "De inte är så bekväma framför kameran". Det är alltså 80% av våra brudpar som säger att de inte direkt gillar att fotas. Och ändå får vi oftast höra att de gillar oss för vår grymma kommunikation och för att våra bilder ser så naturliga ut! Men hur går det ihop?

Jo! De flesta tycker att det är otäckt att fotas för de förknippar det med obehaget att någon säger: "Stå rakt upp, titta in i kameran - och så LE"... Alltså, att det är en upplevelse som mest handlar om att använda fysisk muskulatur - inte att känna något (annat än hur obekväm man är). 
Fast så jobbar inte vi. Vi ber aldrig någon att titta in i kameran eller le - vill vi att någon ska le eller skratta så får vi de att skratta. Vi jobbar med att få er att känna er så avslappnade och naturliga som möjligt genom att prata med er. Vi brukar säga att det mer liknar ett samtal. 
Och på det sättet får vi naturliga bilder, vi fångar er som ni är - inte ert "kameraleende"... Så om du också känner att ni tycker det är lite läskigt att vara framför kameran så vill vi att du ska veta att du inte är ensam. Vi vet hur det känns, och vi hjälper dig!