Vilken bild är viktigast?

Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus

Härom dagen dök en tanke upp i mitt huvud:
"Vilken bild kommer vara viktigast för en under ens liv"
Typ, vilken bild kommer stå bredvid dig på ditt sängbord när du är gammal. Vilken bild kommer du vilja se om och om igen. Vem kommer du sakna? 

Det kanske låter som en bisarr tanke, men när jag var liten så hade min farfar en bild på sitt sängbord. En porträttbild ifrån farmor och farfars bröllop. Jag kan tänka mig att han tittade på den varje kväll när han somnade och att den var betydelsefull för honom under de sex år som han var tvungen o gå och lägga sig ensam i sängen.

Har du funderat på det? Vilken bild kommer att vara viktig för dig? En sån här tid när vi har så många bilder på vår telefon och dator, vilken bild kommer vara viktigast för oss.
Kanske den som hänger på väggen? Kanske den som är i ett album? Eller är det den vi har som bakgrundsbild på telefonen? Jag vet inte - vet du?