FAQ - Hur går en vigsel till i Stockholm Stadshus • Tips från en Bröllopsfotograf

En Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus berättar

Vi kan inte riktigt säga vad det är med just vigsel och bröllop i Stockholm Stadshus som vi älskar, men det är det bästa vi vet i bröllops-väg!

När vi levererar bilder så vill vi att den som tittar på de skall kunna se en story, förstå mer om vilka våra kunder är och se en röd tråd - det är därför vi då och då väljer att boka heldagar.
Men vi älskar våra 1,5 timmar i Stadshuset och har därför valt att lägga mest av vår tid där.
Vi älskar utmaningen av att fånga något unikt hos alla mina brudpar och familjer på en plats där vi är varje lördag!
Vi älskar att det ofta är ett bröllop och familjefotografering i ett.
Vi älskar att det är fokus på just den där biten - två människor som säger Ja till varandra! Att få hänga med och föreviga ett Stadshusbröllop är verkligen roligt!

Vi jobbar nästan varje lördag vid Stockholm Stadshus med både bröllop och porträtt och är van vid alla dess vinklar och vrår. Om ni gifter er där och vill ha med oss så klicka nedan.
(Vår Serviceavgift är 900 kronor, därefter beställer ni de bilder ni älskar vid ert designmöte)

Så - hur går en vigsel i Stadshuset till? 

På lördagar förrättas vigslar i rummet Ovalen i Stadshuset mellan klockan 12.00 och 18.00. En upptagen lördag vigs ca 60 par om dagen, varje vigsel tar bara några minuter. Som med alla borgerliga vigslar så kan ni välja mellan den långa och den korta versionen.
Ni kan inte välja egna löften.

Vigseln bokas i förväg och det är ofta väntetid då dessa vigslar är mycket populära. Känner ni er spontana så finns det ibland avbokade tider - klicka dig vidare till deras bokningssida nedan så kan du se lediga tider för närvarande.

Ni kan ha upp till 15 gäster inklusive era två vittnen. Vill ni kika på rummet innan? Kontakta Stadshuset så hjälper de er.

Saker att tänka på:

  • Ni måste ha med legitimation, i annat fall kan ni inte vigas (har ni med er oss så påminner vi er)
  • Ni bör anmäla er ca 15 minuter innan er utsatta tid, ni anmäler er upp för trappan vid bordet där det sitter två tjänstemän. Om ni jobbar med oss och vi har porträtt innan er vigsel så har vi alltid två separata alarm så att vi vet när ni måste vara på plats för att anmäla er.
  • Om ni har hemlig vigsel så kan vi som fotografer utgöra ett vittne, det andra vittnet är en anställd på stadshuset.
  • Ingen riskastning är tillåten, inte heller konfetti eller rosblad - bubblor går bra.
  • Det går bra att viga sig i Stadhuset på vardagar också - kontakta vigsel@stockholm.se - då kan ni ha med er tre gäster och vigseln sker i ett mindre rum. (Vi jobbar där även vardagar, hör med oss om vi är lediga)
  • Boka stadshustornet för brudskålen - 2 timmar för upp till 25 gäster kostar 6250 kr. Utsikten är fantastisk och ni ser hela staden. Stadshustornets utkiksplats kan endast bokas efter klockan 18:00.
  • För att boka vigsel skaffar ni er användarnamn och lösenord till Stadshusets egna bokningssida. Kom ihåg att göra en hindersprövning.
  • En avgift om 500 kronor tas ut om ingen av er är skrivna i Stockholm, annars är det kostnadsfritt att gifta sig i Stadshuset.
  • Parkering kan vara knivigt en lördag, men det finns en del parkering både på parkeringsplatser samt gator runt om. Annars tar ni lätt buss hit eller går ifrån Centralstationen. Till taxichauffören säger ni Hantverkargatan 1 eller bara kort och gott Stadshuset!