Bröllop i Stadshuset - så gifter man sig borgerligt!

Vigsel i Stadshuset

Som bröllopsfotografer i Stockholm ser vi många olika platser som par kan vigas vid, men vårt absoluta favoritställe för vigsel är ju självklart Stadshuset i Stockholm. Här vigs runt 60 par under en fullbokad lördag och vi stortrivs här! 

Numera är det poppis att gifta sig borgerligt och tiderna är ofta bokade långt i förväg. Ibland blir det återbud, men den som tänkt sig att spontant gifta sig lär få vänta ca 3 månader under lågsäsong. Du kan dock alltid hålla koll på lediga tider om ni känner för att vara spontana! 

Så - hur går det till och vad behöver vi?

Ni behöver en godkänd hindersprövning, en bokad tid (och avgift om ni inte är registrerade i Stockholm) samt legitimation för att bli propert gifta i Stadshuset! Visst behöver ni även vittnen, men tar ni med er en av oss så bidrar vi såklart med en namnteckning och personalen i Stadshuset hjälper alltid till!

Välj en hemlig vigsel eller ta med er vänner och familj men tänk på att ovalen (rummet) rymmer ca 15 personer, kanske 16 om mormor är riktigt liten. Det finns även hiss för den som behöver det. 

Ni behöver inte gifta er en lördag, kontakta stadshuset om ni vill gifta er en veckodag! Då är det lunch-vigsel som gäller och det sker i ett annat rum än ovalen.

Det går bra att fotografera under vigseln, men om ni vill ha med er någon som inte är van så tänk på att ljusförhållandena i rummet är svåra. Generellt så är rummet lite mörkt. 

Vigseln tar mellan 4 - 5 minuter, beroende på om ni vill ha den långa eller korta versionen. Vigseln är per automatik den längre versionen och vill ni ha den kortare så säger ni till personalen när ni registrerar er.
Efter den är klar så kan ni ta en bild om ni vill, men vänta med gratulationerna tills ni är ute. Stadshuset ser många vigslar och måste hålla tiden för alla som bokat under dagen :-)
Läs mer om ceremonin här:

Att vara Bröllopsfotograf i Stadshuset

Hur är det att vara bröllopsfotograf i Stadshuset då? Hur går det till?
Jo! Vi bestämmer i förväg vilken tid vi skall ses, vem av oss ni ska hänga med och om vi skall ha lite egentid innan eller efter vigseln. Vi rekommenderar generellt egentid efteråt då våra par och familjer är spralligare, gladare och har mer känslor efter de precis sagt Ja! Det är rätt speciellt ändå att vigas (tro mig, vi har bägge gjort det)
Har ni barn med er så kommer vi leka lekar tillsammans innan vigseln och avsätta tid för bara föräldrar efteråt och är ni många så ser vi till o fånga allihop i glädjeyran! Vi hänger tillsammans ungefär i en och en halv timme och sen får ni fortsätta fira er bröllopsdag med eller utan oss! Vill ni ha med oss på kvällen också så har vi lösningar för det också!

Allas bröllop är annorlunda, och det är nog det vi älskar mest med att vara bröllopsfotograf i Stadshuset - vi får lära känna så många olika människor och får se så många olika bröllop.
Ta M och H till exempel. Ingen visste egentligen vilken dag det skulle ske, bara ATT det nog skulle ske till hösten. Med sig hade de sina vänner som de firade dagen tillsammans med, och så fick Linda hänga på! Så kan man också göra. Inget är rätt eller fel i Stadshuset!

Andra bröllop i Stadshuset