Varför vi gör det vi gör!

Comment

Varför vi gör det vi gör!

Vi vill att du ska förstå varför vi gör det vi gör, inte bara hur vi gör och vad vi gör. Så håll i hatten - för nu kommer det.

Vårt fokus är att du ska kunna leva i nuet med ditt bästa jag och att du alltid ska påminnas om vad som är viktigast för dig. Vi tror på att utmana tiden och spara flyktiga stunder och känslor för kommande år genom att skapa skräddarsydda upplevelser som presenteras på ett tidlöst, vackert och lättillgängligt sätt.

Er vigsel är inte bara fem minuter i Ovalen, det är något speciellt och stort med stora känslor och något som vi vill att ni ska minnas känslan av - inte bara vad ni hade för kläder. 
Du är viktig för oss, även om vi inte känner varandra än. 

Comment

Comment

Funderar du på att gifta dig i höst i Stockholm Stadshus?

Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus

Det bästa med att jobba med bröllop i Stockholm Stadshus är att vi får se denna vackra plats om och om igen i alla möjliga olika kläder. Vår, Sommar, Vinter och Höst. 
På hösten ändrar löven som klättrar längs byggnaden, färg - och blir djupt röda. Om ni funderar på ett höstbröllop så är det såklart Oktober månad ni skall satsa på.
Andra, Tredje veckan brukar vara bäst, men det kan hålla till första veckan i November också. Det beror på värmen!I alla fall - ta en titt på hur det kan se ut när en gifter sig i Oktober. 

Comment

Comment

Familjebröllop i Stadshuset

Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus

Kombon bröllop och familjer är som en sån där skitbra fighting kombo som du hade när du spelade tv-spel. Du vet, pil upp, cirkeln, pil ned, pil höger och sen triangeln. 
För oss, som bröllopsfotografer OCH familjefotografer så känns det lite som att vinna på lotto och jackpot samtidigt. WOOP WOOP liksom.

Det betyder inte att om ni INTE har en familj så tycker vi inte lika mycket om er, bara att barn får våra hjärtan att sjunga extra högt.
Nu börjar dock vår högsäsong som familjefotografer, så vi lär nog få vårt lek-hjärta mättat också. 
Vill ni ha med oss och leka i Stadshuset i sommar eller höst? Berätta mer!

Comment

Anna & Ilias Bröllop i Stadshuset

Comment

Anna & Ilias Bröllop i Stadshuset

En Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus

Häromdagen satt jag och bläddrade i vårt bröllopsalbum. 
Jag (Linda) och min fru Julia gifte oss i september 2016 under ett träd i Bagarmossen där vi bor. Egentligen hade vi velat ha ett bröllop i Stockholm Stadshus, men vi var inte ute i god tid och vi ville inte gifta oss i November. Så, under ett träd fick det bli.

Det jag slogs av var hur snabbt jag kom tillbaka till känslan av dagen. Hur jag minns pirret i magen och hur otroligt kär jag var i min fru just där och då (även nu såklart, ha ha!)...
När jag såg bilderna från restaurangen (Stockholms bästa indier - Tre indier på söder) där min syster och bästa vän höll tal så kom jag på mig själv med att le stort.
Men mest av allt så fastnade jag på bilderna från vigseln. Jag minns inte direkt orden eller i vilken ordning de sades, men jag minns min frus blick och känslan av kärlek i hjärtat som svämmade över. 

Det vill vi att du också ska ha rätt till! Att minnas livet som det är på riktigt!

Comment

Adele & Fredriks Bröllop i Stadshuset

Comment

Adele & Fredriks Bröllop i Stadshuset

En bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus

Såhär en onsdag i maj så funderar vi på vad vi ser mest fram emot inför alla bokade bröllop i Stadshuset och Stockholm (och avstickarna till Ödeshög och Grebbestad). Att vara bröllopsfotograf i Stadshuset innebär till exempel att vi får:

 • Leka med världens bästa och gladaste familjer
 • Hjälpa våra par att förhöja deras bröllopsdag och verkligen få landa i känslan för dagen
 • Agera guider vid Stockholm Stadshus för i princip alla som har en fråga
 • Kramas med våra brudpar när vi säger Hej Då och tackar för att vi fick vara med på deras fantastiska dag
 • Hitta alla de bästa platserna för stulna ögonblick under en tid då Stadshuset ser flest besökare
 • Se till att alla våra kunder får något att ha så att de kan leva med sina ögonblick långt efter att dagen är över. Något som finns kvar även när de firar 10-årsdag som gifta!

Såhär en onsdag i maj när vädret är ko-ko och vi förbereder oss för att resa iväg i Sverige och leda en workshop för andra fotografer, så funderar vi på det som komma skall. Två bröllopsfotografer längtar till Stockholm Stadshus, till Ödeshög och Grebbestad och till de andra underbara platserna vi ska få besöka i sommar. Vi längtar lite efter er helt enkelt!

Vill ni också ha med oss på bröllop i Stadshuset i sommar, skicka ett kärleksbrev!

Comment

En ny familj - Bröllop i Stockholm Stadshus

Comment

En ny familj - Bröllop i Stockholm Stadshus

Stockholm, Lördagen den 8/4 

Från och med denna dagen har du inte en familj, utan två. Du har kanske två mammor som älskar dig och har drömmar för dig, som pushar dig och vill dig väl. 
Kanske har du en extra syster eller bror, någon som kallar dig familj och som alltid ställer upp för dig.

Kärleken förenar medan rädsla och ilska förstör. Denna lördag behövde Stockholm en extra dusch av kärlek, vi och du - ja allihop. Vi läkte våra hjärtan medan vi såg en ny familj komma samman. 

Comment

Hur du får naturliga bröllopsbilder i Stockholm Stadshus!

Comment

Hur du får naturliga bröllopsbilder i Stockholm Stadshus!

En bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus leker mest!

Cecilia berättar: 
Alltså, om du bara visste vad mitt jobb egentligen går ut på så skulle du ramla av stolen. Du tror säkert att jag smyger omkring och iscensätter små ögonblick här och där - ber 3åringar hoppa "precis där - NU"... Ber farmor stryka bruden över kinden eller en blivande partner försiktigt kyssa dig i pannan.

Jag säger som Brasse: FEL FEL FEL FEL FEL! Du har FEL!
Mina 90 minuter med våra brudpar är så långt ifrån uppstyltade fastrar och bästa vänner som du kan tänka dig. Min roll är att vara ett stöd, en guide, en vän och en smygare. Jag ser det du inte ser och önskar att du kom ihåg och fångar känslorna för dagen utan att du behöver be mig.
Jag ser hur ni tittar på varandra och hur ni har så mycket kärlek och sedan petar jag på alla rätta punkter så det blir mer, större. Som en magiker som lägger fokus på det den vill att du ska se mer av och vänder blicken bort ifrån det som inte är nödvändigt.

Jag älskar mina 90 minuter i Stadshuset med Er, för jag älskar hur en liten del av er berättelse får ett nytt avstamp, ett nytt kapitel! Och jag älskar att få vara en del av det.

Får jag följa med er?

Comment

Bröllopsfotograf i Stadshuset och middag på Östergårds

Comment

Bröllopsfotograf i Stadshuset och middag på Östergårds

Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus med Anna & Mats

Linda berättar:
En lördag i mars mötte jag Anna & Mats vid Stockholm Stadshus runt lunchtid. Solen strålade och bägge var sådär lagom nervösa som en ofta kan vara inför viktiga ögonblick. 
En liten kille på 1,5 år kände av alla nerver och sprang omkring som ett yrväder. Att vara mamma och pappa och försöka fokusera på sin vigsel när en vilding är trött är klurigt, men jag har varit med förut och Anna o Mats också. 
Vi vet att livet är det som händer mitt i allting och att det är det som är viktigast. Inte vi som bröllopsfotografer eller bilder på skor och bukett. Utan familjen och ögonblicken som inte kommer igen och vi kommer inte låta någonting stressa er denna dag. Den är perfekt som den är!

Vi hänger inte bara med våra brudpar vid Stadshuset utan då och då följer vi även med på mingel och middagar. Vi får lyssna på vänner när de berättar varför just ni är så fantastiska i deras liv och se hur ni sneglar på varandra under middagen. Vi ser händer som möts under bordet och varma kramar som utbyts mellan vänner.
Vi får vara med på en extra bit av livet liksom. Det gillar vi.

Det sista Mats sa till mig innan jag gick var: Tack för idag Linda. Du gjorde vår dag bättre!

Vi vill gärna hänga med er under ER dag också! Är vi lediga ert datum? Klicka på knappen och fråga! 

Vill ni läsa mer om Östergårds i Danderyd? Kika här!
http://www.ostergards.se/

Comment

Hemligt bröllop i Stockholm Stadshus - Sneak Peek!

Comment

Hemligt bröllop i Stockholm Stadshus - Sneak Peek!

Bröllopsfotograf och familjefotograf i Stockholm Stadshus!

I lördags 21/1 hängde Linda i Stockholm Stadshus för första gången i år! Med sig hade hon en lagom busig familj (det busiga i familjen stod 4 åringen och hans 6 åriga brorsa för). 
De vigdes i hemlighet av vigselförrättare Victor Lopez och solnedgången var magisk.

Vi lovar att återkomma till Hanna och Johan lite senare, men vi bjuder på en liten hemlis-glutt redan nu.

Funderar ni på att ha med er någon som dokumenterar ert bröllop i Stadshuset - Vi är bröllopsfotografer i Stockholm Stadshus, och vi har lediga datum för vår och sommar kvar! 

Comment

Vivi & Jimmys Bröllop i Stadshuset

Comment

Vivi & Jimmys Bröllop i Stadshuset

En Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus

Cizzi berättar:

"Vi ska gifta oss på en torsdag i Stadshuset" sa Jimmy. Javisst sa jag, det har jag varit med och fotograferat förut så jag vet exakt vart vi ska någonstans.  För det är faktiskt så att det ordnas vigslar i Stadshuset även vissa vardagar. Dock inte i tornet där de håller hus på lördagar, utan i ett ämbetsrum i en annan del av Stadshuset.

I vilket fall som helst. Vi pratade vidare om planerna för deras bröllop och om hur allt går till. Plötsligt konstaterar vi att vi inom kort skulle bo väldigt nära varandra, då jag och min man var i färd med att flytta till Vallentuna. Perfekt att hitta ännu fler gemensamma nämnare att connecta kring. För det är något av det viktigaste för oss. Att vi får kontakt och personkemi med de brudpar vi träffar. Bortom att vi råkar bo i samma kvarter. Nu blev just det en extra bonus.

Jag fick veta hur det gick till när Jimmy friade och lyssna på det här: Jimmy & Vivi var på Caymanöarna där de skulle springa en halvmara (pust!) och Jimmy, lurig som han är, hade en dold agenda. Några dagar innan loppet passade han på att höja adrenalinet ytterligare när han friade! Vilken uppladdning inför ett lopp. Och det är väl lite så de är, Jimmy & Vivi. Passionerade, spontana, roliga och ett fantastiskt team.

Ska ni också gifta er i Stadshuset? Vi vill hänga med!

Comment

Ulrika & Tomas Bröllop i Stadshuset

Comment

Ulrika & Tomas Bröllop i Stadshuset

Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus

Linda berättar:
Ulrika & Tomas hade kört från Värmland kvällen innan. I Karlstad hade de plockat upp Ulrikas fantastiska bukett med röda rosor, som var förvånansvärt fräsch för att ha legat i kylen på hotellet.

Det var dags nu tyckte de. Ingen visste något. De ville göra det själva, inga konstigheter och ingen som kunde säga vare sig bu eller bä. De är en familj som pusslats ihop och som är precis lika unik som alla andra familjer och de bygger hus för framtiden, och nu var tiden inne.
Att gifta sig i Stockholm medan de åkte iväg på en egen weekend passade de alldeles utmärkt.
Trots att dagen bjöd på en hel del kalla vindar och duggande småspik så hängde liksom deras värmländska värme med ändå, den sken igenom.
Fast jag tyckte nog ändå lite synd om Ulrika som hackade lite tänder när hon och Tomas gick tillbaka till hotellet...

Att få ynnesten att vara ofta i Stadshuset betyder också att vi har både plan A, B och C för kalla dagar eller blåsiga dagar. Vi har till och med en plan D om ljuset skulle vara för starkt. DET är bonusen med att boka oss!

Ska ni också gifta er i Stadshuset? Vi vill hänga med!

Comment

Mats & Madlenas bröllop i Stockholm Stadshus

Comment

Mats & Madlenas bröllop i Stockholm Stadshus

En bröllopsfotograf i Stadshuset i februari

Cizzi berättar:

Jag har börjat se tillbaka på året som gått och inser att jag har massor av fantastiska kärlekshistorier att dela med mig av. Alla utspelar sig förr eller senare vid Stadshuset, för ett bröllop. Jag vill att ni förflyttar er bakåt i tiden, till början av 2016.

När jag träffade Mats och Madlena inför deras bröllop i februari så charmade de mig direkt när de sa "Du verkar vilja förstå vilka vi är och inte bara ta bilder" Ja, jag föll pladask. Ungefär på samma sätt som den där gången när Mats träffade på Madlena på en bensinmack och hjälpte henne att byta en glödlampa på bilen. En kopp kaffe senare hade något magiskt startat. Och då menar jag inte bilen.

Den där vinterdagen i februari, dagen innan Alla hjärtans dag. Stadshuset i Stockholm var ganska stilla. Solen värmde men luften var kylig och vass. Isen låg i grupper över Mälaren och jag mötte upp ett nervöst, men förväntansfullt brudpar vid Stadshusets innergård.

Att Mats & Madlena är ett sånt där par vars kärlek till varandra smittar av sig är lätt att förstå. Deras dynamik och lekfullhet lever jag fortfarande på. Den omtänksamma och kloka Mats, tillsammans med temperamentsfulla och kvicka Madlena. Det ryms skratt, lugn, ömhet och bus i dem och det speglas verkligen i deras uttryck.

Ska ni också gifta er i Stadshuset? Vi vill hänga med!

Comment

Att gifta sig i hemlighet

Comment

Att gifta sig i hemlighet

Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus - schh, det är en hemlis!

Linda berättar:
En liten sneak peek ifrån dagen med Jennifer och Anders! Två småbarnsföräldrar som smet iväg till Stadshuset och såg till o bli gifta.
Ljuset var på vår sida och trots kyla och en envis snuvig näsa så hade vi det bra. Väldigt bra.
Här är en liten sneak peek.

Ska ni också gifta er i Stadshuset? Vi vill hänga med!

 

 

Comment

Ett kvällsbröllop i snön vid Stockholms Stadshus

Comment

Ett kvällsbröllop i snön vid Stockholms Stadshus

Att vara bröllopsfotograf i Sverige

Att vara bröllopsfotograf i Sverige innebär att lära sig att jobba med mindre ljus under en stor del av året. Vi måste alltså lära oss att hantera låg belysning och extra ljus! 
Som fotograf, generellt, är en oftast lite besatt av ljuset ändå - tittar på hur det faller, var skuggorna är, och så vidare. 
Jag har tur och får vara med på så många fina bröllop i Stockholm Stadshus så jag har möjlighet att studera min arbetsplats extra noga, under alla dagar och med alla möjligheter till ljus, eller inte ljus. Så - när Lisette och Martin berättade för mig att de gifte sig i slutet av November klockan halv fem och ville ha med mig så visste jag precis hur utmaningen med ljuset skulle bli och vad jag skulle göra! 

Jag är dessutom så glad att jag fick hänga med dessa två galningar på deras vigsel med familj och vänner och skratta o må lite gott!
Champagne fick jag också! 

Gifter du dig i Stadshuset och funderar på att ha med en fotograf? Vi har fortfarande tider lediga för nästa år så hör av dig och berätta vilka ni är!

Bröllopsfotograf i Stadshuset

Comment

Bröllop i Stadshuset - så gifter man sig borgerligt!

Comment

Bröllop i Stadshuset - så gifter man sig borgerligt!

Vigsel i Stadshuset

Som bröllopsfotografer i Stockholm ser vi många olika platser som par kan vigas vid, men vårt absoluta favoritställe för vigsel är ju självklart Stadshuset i Stockholm. Här vigs runt 60 par under en fullbokad lördag och vi stortrivs här! 

Numera är det poppis att gifta sig borgerligt och tiderna är ofta bokade långt i förväg. Ibland blir det återbud, men den som tänkt sig att spontant gifta sig lär få vänta ca 3 månader under lågsäsong. Du kan dock alltid hålla koll på lediga tider om ni känner för att vara spontana! 

Så - hur går det till och vad behöver vi?

Ni behöver en godkänd hindersprövning, en bokad tid (och avgift om ni inte är registrerade i Stockholm) samt legitimation för att bli propert gifta i Stadshuset! Visst behöver ni även vittnen, men tar ni med er en av oss så bidrar vi såklart med en namnteckning och personalen i Stadshuset hjälper alltid till!

Välj en hemlig vigsel eller ta med er vänner och familj men tänk på att ovalen (rummet) rymmer ca 15 personer, kanske 16 om mormor är riktigt liten. Det finns även hiss för den som behöver det. 

Ni behöver inte gifta er en lördag, kontakta stadshuset om ni vill gifta er en veckodag! Då är det lunch-vigsel som gäller och det sker i ett annat rum än ovalen.

Det går bra att fotografera under vigseln, men om ni vill ha med er någon som inte är van så tänk på att ljusförhållandena i rummet är svåra. Generellt så är rummet lite mörkt. 

Vigseln tar mellan 4 - 5 minuter, beroende på om ni vill ha den långa eller korta versionen. Vigseln är per automatik den längre versionen och vill ni ha den kortare så säger ni till personalen när ni registrerar er.
Efter den är klar så kan ni ta en bild om ni vill, men vänta med gratulationerna tills ni är ute. Stadshuset ser många vigslar och måste hålla tiden för alla som bokat under dagen :-)
Läs mer om ceremonin här:

Att vara Bröllopsfotograf i Stadshuset

Hur är det att vara bröllopsfotograf i Stadshuset då? Hur går det till?
Jo! Vi bestämmer i förväg vilken tid vi skall ses, vem av oss ni ska hänga med och om vi skall ha lite egentid innan eller efter vigseln. Vi rekommenderar generellt egentid efteråt då våra par och familjer är spralligare, gladare och har mer känslor efter de precis sagt Ja! Det är rätt speciellt ändå att vigas (tro mig, vi har bägge gjort det)
Har ni barn med er så kommer vi leka lekar tillsammans innan vigseln och avsätta tid för bara föräldrar efteråt och är ni många så ser vi till o fånga allihop i glädjeyran! Vi hänger tillsammans ungefär i en och en halv timme och sen får ni fortsätta fira er bröllopsdag med eller utan oss! Vill ni ha med oss på kvällen också så har vi lösningar för det också!

Allas bröllop är annorlunda, och det är nog det vi älskar mest med att vara bröllopsfotograf i Stadshuset - vi får lära känna så många olika människor och får se så många olika bröllop.
Ta M och H till exempel. Ingen visste egentligen vilken dag det skulle ske, bara ATT det nog skulle ske till hösten. Med sig hade de sina vänner som de firade dagen tillsammans med, och så fick Linda hänga på! Så kan man också göra. Inget är rätt eller fel i Stadshuset!

Andra bröllop i Stadshuset

Comment

Vigsel i Stadshuset - En födelsedag med en hemlis!

1 Comment

Vigsel i Stadshuset - En födelsedag med en hemlis!

Lindas foton från vår bröllopsdag är så underbara! Hade aldrig vågat hoppas på detta resultat. Så här efteråt önskar jag att hon varit med oss hela dagen. Så många ögonblick jag önskar att jag hade förevigat på hennes förstklassiga sätt!
— Bea

Linda berättar:
Bea och Ola beskrev sig för mig som glada, nyfikna, lite kaosartade och omtänksamma. De ville gifta sig efter nästan tio år tillsammans och bestämde sig att överraska familj och vänner på Olas födelsedag. 
Alla trodde att de skulle åka en båt som skulle avgå från stadshuskajen men istället var de inbjudna till bröllop i Stockholm Stadshus och fest hemma hos familjen på Ekerö.

Jag fick vara med!

1 Comment

Bröllop på Marholmen - att hitta rätt!

2 Comments

Bröllop på Marholmen - att hitta rätt!

Bröllopsfotograf på Marholmen, Norrtälje

Under lång tid hade Sinzi och Rob planerat sin dag. Vänner och familj som var influgna från både England och Rumänien skulle säkert hålla med mig när jag säger att det var hög tid. 
Men sällan har något skett på ett så fantastiskt bra sätt.

Jag träffade Rob och Sinzi redan innan sommaren och hängde med de och deras fantastiska Isla en stund och jag hade en fantastisk connection med de tre. Att vara en observatör på det sättet som jag är innebär att mina kunder verkligen måste lita på mig och låta mig vara med, inte som en anställd utan som en vän. Jag är inte rädd för att öppna mitt hjärta för människor, och det var sannerligen inte Sinzi eller Rob heller. Kvällen innan deras dag körde jag fram och tillbaka till Marholmen (Norrtälje) från Bagarmossen för att vara med en stund på deras stora familje-barbeque... 

Det jag fick uppleva är inget annat än ren kärlek, öppenhet, värme och glädje. En hel massa människor som kom tillsammans och var en enda stor familj, och så fortsatte det.

Dagen efter kom jag och min kollega Cecilia Pihl tillbaka till ett varmt Marholmen och navigerade oss fram till stugan som Sinzi befann sig i.  Vi klev in i ett ordnat kaos med blommor, kläder, skor, solkrämer och barn huller om buller.  Sinzis vän hjälpte henne o fixa håret och svägerskan som flugit in från Australien gjorde sminket. Sinzis mamma, som inte kunde så mycket engelska såg ändå till att jag hade sött te och många kramar. Rob hängde med sina föräldrar i en annan stuga och det hela liknade inget mindre än ett kapitel ur bullerbyn.

Jag har så många fantastiska ögonblick som jag vill dela med er från denna dag, men även så mycket som de representerar som jag önskar att ni kunde förstå. De är balanserade och jordnära, jag menar - aldrig igen lär jag se en brud som klipper av sin klänning under kvällen för att för mycket bös har fastnat i den. 
Hon gjorde vad jag själv hade gjort, löst problemet och aldrig sett bakåt. 
Det fanns ingenting som kunde gå fel - allt gick precis som det skulle. 

Som bröllopsfotograf så är det lätt att tro att jag bara anlitas som fotograf och att jag utför en tjänst - men för att kunna göra mitt jobb på bästa sätt så är det bäst om jag får vara er vän. Så - Rob o Sinzi fick en vän. Någon att prata med och bolla idéer med. Någon som kunde kika på deras tidslinje och ge synpunkter från någon som gjort det förut o säga vad som skulle funka o vad som blev utmanande - någon som var med dem hela dagen och såg till att de fick stunder för sig själva där de bara fick älska varandra och vara i den dära sjukt härliga stunden... O jag fick ett större hjärta. 

Kika gärna på bildspelet!
(och är du nyfiken på asken som Rob fick i present av Sinzi så kika längst ned i inlägget)

Sinzi ville ge Rob en present och sig själv en upplevelse. Därför bokade vi en porträttsession bara hon och jag. Vi kan kalla det en boudoir, men det handlar mest om att vara sig själv och må bra. 
Här är resultatet.

2 Comments

Bröllop i Stadshuset - En familj och en bröllopsfotograf

Comment

Bröllop i Stadshuset - En familj och en bröllopsfotograf

Tillsammans är Camilla, Johan, Sanna och Albin 103 år och de tycker att de är en spontan familj med en rätt bra attityd till saker o ting - "Det brukar lösa sig".

Det bästa med Camilla o Johan är att de älskar varandra så himla mycket, och det var minsann inte svårt o se ens för en som var helt ny i deras sällskap.  Den 1a oktober var det äntligen dags för dem och deras bröllop i Stadshuset och jag fick vara med!

Såhär, årets snöigaste dag, så är det svårt o tänka att det inte var så länge sedan det var en vacker höstdag i oktober när solen bjöd på ett fantastiskt skådespel vid solnedgången men tänk - så var det! 

Alldeles snart är det dags för mig att få lämna över 6 fantastiska tavlor och en bok med bilder från deras dag och jag ser verkligen fram emot att få se när de sitter uppe på väggen! Jag behöver nog dock inte oroa mig för att de ska få upp tavlorna, de är enkla och som familjen brukar säga "Det brukar lösa sig"...

Comment

En belovedfotografering i Göteborg

4 Comments

En belovedfotografering i Göteborg

En belovedlärare demonstrerar en kärleksfotografering

Som lärare i belovedtekniken så reser jag runt en del i Sverige och har workshops!
I maj hade jag turen att få åka till vår fantastiska västkust (bästkust?) och träffa fyra grymma fotografer som var nyfikna på hur en kan göra en upplevelse av en fotografering.

Vid dessa tillfällen så söker jag ofta par för att hjälpa mig att demonstrera tekniken. Denna gång svarade dryga 30 personer på min annons, men snabbast var Johanna och Pontus.

Två själar som möttes på ett internat på en folkhögskola i Småland. De följdes åt ett tag, om än på olika platser, men hamnade tillslut tillsammans i Göteborg där Johanna gick på Art and Performing School och läste till Musikalartist. 
När livet kom ivägen och vände upp och ner på tillvaron så blev deras kärlek starkare och djupare. 

Tillsammans är de två individer som bildar en grym helhet tillsammans med sin nyaste familjemedlem. Två människor och ett pyre med väldans massa kärlek och mod i hjärtat. Två människor som vågade lita på en  upplevelse och som gick ifrån vår demonstration lite varmare i hjärtat och lite närmare i själen.

Här var vi!

 

4 Comments

FAQ - Hur går en vigsel till i Stockholm Stadshus • Tips från en Bröllopsfotograf

2 Comments

FAQ - Hur går en vigsel till i Stockholm Stadshus • Tips från en Bröllopsfotograf

En Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus berättar

Vi kan inte riktigt säga vad det är med just vigsel och bröllop i Stockholm Stadshus som vi älskar, men det är det bästa vi vet i bröllops-väg!

När vi levererar bilder så vill vi att den som tittar på de skall kunna se en story, förstå mer om vilka våra kunder är och se en röd tråd - det är därför vi då och då väljer att boka heldagar.
Men vi älskar våra 1,5 timmar i Stadshuset och har därför valt att lägga mest av vår tid där.
Vi älskar utmaningen av att fånga något unikt hos alla mina brudpar och familjer på en plats där vi är varje lördag!
Vi älskar att det ofta är ett bröllop och familjefotografering i ett.
Vi älskar att det är fokus på just den där biten - två människor som säger Ja till varandra! Att få hänga med och föreviga ett Stadshusbröllop är verkligen roligt!

Vi jobbar nästan varje lördag vid Stockholm Stadshus med både bröllop och porträtt och är van vid alla dess vinklar och vrår. Om ni gifter er där och vill ha med oss så klicka nedan.
(Vår Serviceavgift är 900 kronor, därefter beställer ni de bilder ni älskar vid ert designmöte)

Så - hur går en vigsel i Stadshuset till? 

På lördagar förrättas vigslar i rummet Ovalen i Stadshuset mellan klockan 12.00 och 18.00. En upptagen lördag vigs ca 60 par om dagen, varje vigsel tar bara några minuter. Som med alla borgerliga vigslar så kan ni välja mellan den långa och den korta versionen.
Ni kan inte välja egna löften.

Vigseln bokas i förväg och det är ofta väntetid då dessa vigslar är mycket populära. Känner ni er spontana så finns det ibland avbokade tider - klicka dig vidare till deras bokningssida nedan så kan du se lediga tider för närvarande.

Ni kan ha upp till 15 gäster inklusive era två vittnen. Vill ni kika på rummet innan? Kontakta Stadshuset så hjälper de er.

Saker att tänka på:

 • Ni måste ha med legitimation, i annat fall kan ni inte vigas (har ni med er oss så påminner vi er)
 • Ni bör anmäla er ca 15 minuter innan er utsatta tid, ni anmäler er upp för trappan vid bordet där det sitter två tjänstemän. Om ni jobbar med oss och vi har porträtt innan er vigsel så har vi alltid två separata alarm så att vi vet när ni måste vara på plats för att anmäla er.
 • Om ni har hemlig vigsel så kan vi som fotografer utgöra ett vittne, det andra vittnet är en anställd på stadshuset.
 • Ingen riskastning är tillåten, inte heller konfetti eller rosblad - bubblor går bra.
 • Det går bra att viga sig i Stadhuset på vardagar också - kontakta vigsel@stockholm.se - då kan ni ha med er tre gäster och vigseln sker i ett mindre rum. (Vi jobbar där även vardagar, hör med oss om vi är lediga)
 • Boka stadshustornet för brudskålen - 2 timmar för upp till 25 gäster kostar 6250 kr. Utsikten är fantastisk och ni ser hela staden. Stadshustornets utkiksplats kan endast bokas efter klockan 18:00.
 • För att boka vigsel skaffar ni er användarnamn och lösenord till Stadshusets egna bokningssida. Kom ihåg att göra en hindersprövning.
 • En avgift om 500 kronor tas ut om ingen av er är skrivna i Stockholm, annars är det kostnadsfritt att gifta sig i Stadshuset.
 • Parkering kan vara knivigt en lördag, men det finns en del parkering både på parkeringsplatser samt gator runt om. Annars tar ni lätt buss hit eller går ifrån Centralstationen. Till taxichauffören säger ni Hantverkargatan 1 eller bara kort och gott Stadshuset!

2 Comments