Vinterbröllop - Bröllopsfotograf i Stadshuset

Comment

Vinterbröllop - Bröllopsfotograf i Stadshuset

Det luktade blöta löv när jag gick ut med hundarna imorse. Daggen låg tung på löven som fortfarande håller sig kvar på grenarna. Det gör de så färgstarka och sprakande.
Det är ju ändå intressant att naturen blir som mest färgstark precis innan allt bara ramlar av och blir som mest grått! 

Många frågar oss hur det ser ut vid Stadshuset på vintern. Kan man verkligen få fina bilder på ett vinterbröllop? Det tycker vi sannerligen att man kan - och detta är ett exempel på det.
Ett hemligt, fantastiskt vinterbröllop!

Comment

Vilken bild är viktigast?

Comment

Vilken bild är viktigast?

Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus

Härom dagen dök en tanke upp i mitt huvud:
"Vilken bild kommer vara viktigast för en under ens liv"
Typ, vilken bild kommer stå bredvid dig på ditt sängbord när du är gammal. Vilken bild kommer du vilja se om och om igen. Vem kommer du sakna? 

Det kanske låter som en bisarr tanke, men när jag var liten så hade min farfar en bild på sitt sängbord. En porträttbild ifrån farmor och farfars bröllop. Jag kan tänka mig att han tittade på den varje kväll när han somnade och att den var betydelsefull för honom under de sex år som han var tvungen o gå och lägga sig ensam i sängen.

Har du funderat på det? Vilken bild kommer att vara viktig för dig? En sån här tid när vi har så många bilder på vår telefon och dator, vilken bild kommer vara viktigast för oss.
Kanske den som hänger på väggen? Kanske den som är i ett album? Eller är det den vi har som bakgrundsbild på telefonen? Jag vet inte - vet du?

Comment

Fotografer i Stockholm Stadshus - En expertupplevelse

Comment

Fotografer i Stockholm Stadshus - En expertupplevelse

Bröllopsfotograf Stockholm Stadshus

Hur vet man om man gjort tillräckligt många uppdrag i Stadshuset i Stockholm för att kalla sig experter? Vi funderade på det där och kom fram till några saker som kanske kunde avgöra det hela.

1. Personalen hälsar på dig med namn och frågar "Hur många bröllop har ni idag?"
2. Vigselförrättaren säger "Nämen HEJ! Är du här igen" när du kommer in.
3. Du kan svara på vart alla toaletter finns och vid vilka tidpunkter de är öppna
4. Du kan fota i alla slags väder och årstider och vet VART det är vackrast NÄR
5. Kollegor frågar dig om råd kring de bästa platserna att ta porträtt på.

Vi tror att om dessa fem är ibockade och har inträffat så får du lov o kalla dig expert på bröllopsfotografering vid Stockholm Stadshus! 

Comment

Rai & Thomas Bröllop i Stadshuset

Comment

Rai & Thomas Bröllop i Stadshuset

En Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus

Vi älskar er som ni är och där ni är. Oavsett om ni drömt om denna dag sedan ni var små eller om ni helst gifter er i jeans och tisha... Det är upp till dig, upp till er - för det är er dag.

Vi tror att du, som vi - tycker att det är värt att minnas och spara känslan. 
Vi tror att den är viktig för er. 

Comment

Varför vi gör det vi gör!

Comment

Varför vi gör det vi gör!

Vi vill att du ska förstå varför vi gör det vi gör, inte bara hur vi gör och vad vi gör. Så håll i hatten - för nu kommer det.

Vårt fokus är att du ska kunna leva i nuet med ditt bästa jag och att du alltid ska påminnas om vad som är viktigast för dig. Vi tror på att utmana tiden och spara flyktiga stunder och känslor för kommande år genom att skapa skräddarsydda upplevelser som presenteras på ett tidlöst, vackert och lättillgängligt sätt.

Er vigsel är inte bara fem minuter i Ovalen, det är något speciellt och stort med stora känslor och något som vi vill att ni ska minnas känslan av - inte bara vad ni hade för kläder. 
Du är viktig för oss, även om vi inte känner varandra än. 

Comment

Comment

Funderar du på att gifta dig i höst i Stockholm Stadshus?

Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus

Det bästa med att jobba med bröllop i Stockholm Stadshus är att vi får se denna vackra plats om och om igen i alla möjliga olika kläder. Vår, Sommar, Vinter och Höst. 
På hösten ändrar löven som klättrar längs byggnaden, färg - och blir djupt röda. Om ni funderar på ett höstbröllop så är det såklart Oktober månad ni skall satsa på.
Andra, Tredje veckan brukar vara bäst, men det kan hålla till första veckan i November också. Det beror på värmen!I alla fall - ta en titt på hur det kan se ut när en gifter sig i Oktober. 

Comment

Comment

Familjebröllop i Stadshuset

Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus

Kombon bröllop och familjer är som en sån där skitbra fighting kombo som du hade när du spelade tv-spel. Du vet, pil upp, cirkeln, pil ned, pil höger och sen triangeln. 
För oss, som bröllopsfotografer OCH familjefotografer så känns det lite som att vinna på lotto och jackpot samtidigt. WOOP WOOP liksom.

Det betyder inte att om ni INTE har en familj så tycker vi inte lika mycket om er, bara att barn får våra hjärtan att sjunga extra högt.
Nu börjar dock vår högsäsong som familjefotografer, så vi lär nog få vårt lek-hjärta mättat också. 
Vill ni ha med oss och leka i Stadshuset i sommar eller höst? Berätta mer!

Comment

Anna & Ilias Bröllop i Stadshuset

Comment

Anna & Ilias Bröllop i Stadshuset

En Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus

Häromdagen satt jag och bläddrade i vårt bröllopsalbum. 
Jag (Linda) och min fru Julia gifte oss i september 2016 under ett träd i Bagarmossen där vi bor. Egentligen hade vi velat ha ett bröllop i Stockholm Stadshus, men vi var inte ute i god tid och vi ville inte gifta oss i November. Så, under ett träd fick det bli.

Det jag slogs av var hur snabbt jag kom tillbaka till känslan av dagen. Hur jag minns pirret i magen och hur otroligt kär jag var i min fru just där och då (även nu såklart, ha ha!)...
När jag såg bilderna från restaurangen (Stockholms bästa indier - Tre indier på söder) där min syster och bästa vän höll tal så kom jag på mig själv med att le stort.
Men mest av allt så fastnade jag på bilderna från vigseln. Jag minns inte direkt orden eller i vilken ordning de sades, men jag minns min frus blick och känslan av kärlek i hjärtat som svämmade över. 

Det vill vi att du också ska ha rätt till! Att minnas livet som det är på riktigt!

Comment

Adele & Fredriks Bröllop i Stadshuset

Comment

Adele & Fredriks Bröllop i Stadshuset

En bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus

Såhär en onsdag i maj så funderar vi på vad vi ser mest fram emot inför alla bokade bröllop i Stadshuset och Stockholm (och avstickarna till Ödeshög och Grebbestad). Att vara bröllopsfotograf i Stadshuset innebär till exempel att vi får:

  • Leka med världens bästa och gladaste familjer
  • Hjälpa våra par att förhöja deras bröllopsdag och verkligen få landa i känslan för dagen
  • Agera guider vid Stockholm Stadshus för i princip alla som har en fråga
  • Kramas med våra brudpar när vi säger Hej Då och tackar för att vi fick vara med på deras fantastiska dag
  • Hitta alla de bästa platserna för stulna ögonblick under en tid då Stadshuset ser flest besökare
  • Se till att alla våra kunder får något att ha så att de kan leva med sina ögonblick långt efter att dagen är över. Något som finns kvar även när de firar 10-årsdag som gifta!

Såhär en onsdag i maj när vädret är ko-ko och vi förbereder oss för att resa iväg i Sverige och leda en workshop för andra fotografer, så funderar vi på det som komma skall. Två bröllopsfotografer längtar till Stockholm Stadshus, till Ödeshög och Grebbestad och till de andra underbara platserna vi ska få besöka i sommar. Vi längtar lite efter er helt enkelt!

Vill ni också ha med oss på bröllop i Stadshuset i sommar, skicka ett kärleksbrev!

Comment

Att göra sin egen grej när man gifter sig!

Comment

Att göra sin egen grej när man gifter sig!

Bröllopsfotograf vid Stockholm Stadshus i Februari

Linda berättar: Temperaturen låg kring nollan, men det bet en del i den bara huden. Som tur var slapp vi blåst. Nere vid Stadshuset så blåser det ibland en hel del.

Denna dag var Kazzi och Charlottes dag och deras vigsel var bara för de själva. Privat, och något som de ville dela med varandra. De gjorde sin egen grej! Precis som det ska vara när ni gifter er. Det ska vara er grej. Er dag. På ert sätt. 

Ska ni gifta er i Stadshuset och vill ha med någon som fångar er dag? Hör med oss om vi har lediga tider på just ert datum!

Comment

En ny familj - Bröllop i Stockholm Stadshus

Comment

En ny familj - Bröllop i Stockholm Stadshus

Stockholm, Lördagen den 8/4 

Från och med denna dagen har du inte en familj, utan två. Du har kanske två mammor som älskar dig och har drömmar för dig, som pushar dig och vill dig väl. 
Kanske har du en extra syster eller bror, någon som kallar dig familj och som alltid ställer upp för dig.

Kärleken förenar medan rädsla och ilska förstör. Denna lördag behövde Stockholm en extra dusch av kärlek, vi och du - ja allihop. Vi läkte våra hjärtan medan vi såg en ny familj komma samman. 

Comment

Hur du får naturliga bröllopsbilder i Stockholm Stadshus!

Comment

Hur du får naturliga bröllopsbilder i Stockholm Stadshus!

En bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus leker mest!

Cecilia berättar: 
Alltså, om du bara visste vad mitt jobb egentligen går ut på så skulle du ramla av stolen. Du tror säkert att jag smyger omkring och iscensätter små ögonblick här och där - ber 3åringar hoppa "precis där - NU"... Ber farmor stryka bruden över kinden eller en blivande partner försiktigt kyssa dig i pannan.

Jag säger som Brasse: FEL FEL FEL FEL FEL! Du har FEL!
Mina 90 minuter med våra brudpar är så långt ifrån uppstyltade fastrar och bästa vänner som du kan tänka dig. Min roll är att vara ett stöd, en guide, en vän och en smygare. Jag ser det du inte ser och önskar att du kom ihåg och fångar känslorna för dagen utan att du behöver be mig.
Jag ser hur ni tittar på varandra och hur ni har så mycket kärlek och sedan petar jag på alla rätta punkter så det blir mer, större. Som en magiker som lägger fokus på det den vill att du ska se mer av och vänder blicken bort ifrån det som inte är nödvändigt.

Jag älskar mina 90 minuter i Stadshuset med Er, för jag älskar hur en liten del av er berättelse får ett nytt avstamp, ett nytt kapitel! Och jag älskar att få vara en del av det.

Får jag följa med er?

Comment

Bröllopsfotograf i Stadshuset och middag på Östergårds

Comment

Bröllopsfotograf i Stadshuset och middag på Östergårds

Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus med Anna & Mats

Linda berättar:
En lördag i mars mötte jag Anna & Mats vid Stockholm Stadshus runt lunchtid. Solen strålade och bägge var sådär lagom nervösa som en ofta kan vara inför viktiga ögonblick. 
En liten kille på 1,5 år kände av alla nerver och sprang omkring som ett yrväder. Att vara mamma och pappa och försöka fokusera på sin vigsel när en vilding är trött är klurigt, men jag har varit med förut och Anna o Mats också. 
Vi vet att livet är det som händer mitt i allting och att det är det som är viktigast. Inte vi som bröllopsfotografer eller bilder på skor och bukett. Utan familjen och ögonblicken som inte kommer igen och vi kommer inte låta någonting stressa er denna dag. Den är perfekt som den är!

Vi hänger inte bara med våra brudpar vid Stadshuset utan då och då följer vi även med på mingel och middagar. Vi får lyssna på vänner när de berättar varför just ni är så fantastiska i deras liv och se hur ni sneglar på varandra under middagen. Vi ser händer som möts under bordet och varma kramar som utbyts mellan vänner.
Vi får vara med på en extra bit av livet liksom. Det gillar vi.

Det sista Mats sa till mig innan jag gick var: Tack för idag Linda. Du gjorde vår dag bättre!

Vi vill gärna hänga med er under ER dag också! Är vi lediga ert datum? Klicka på knappen och fråga! 

Vill ni läsa mer om Östergårds i Danderyd? Kika här!
http://www.ostergards.se/

Comment

Hemligt bröllop i Stockholm Stadshus - Sneak Peek!

Comment

Hemligt bröllop i Stockholm Stadshus - Sneak Peek!

Bröllopsfotograf och familjefotograf i Stockholm Stadshus!

I lördags 21/1 hängde Linda i Stockholm Stadshus för första gången i år! Med sig hade hon en lagom busig familj (det busiga i familjen stod 4 åringen och hans 6 åriga brorsa för). 
De vigdes i hemlighet av vigselförrättare Victor Lopez och solnedgången var magisk.

Vi lovar att återkomma till Hanna och Johan lite senare, men vi bjuder på en liten hemlis-glutt redan nu.

Funderar ni på att ha med er någon som dokumenterar ert bröllop i Stadshuset - Vi är bröllopsfotografer i Stockholm Stadshus, och vi har lediga datum för vår och sommar kvar! 

Comment

Vivi & Jimmys Bröllop i Stadshuset

Comment

Vivi & Jimmys Bröllop i Stadshuset

En Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus

Cizzi berättar:

"Vi ska gifta oss på en torsdag i Stadshuset" sa Jimmy. Javisst sa jag, det har jag varit med och fotograferat förut så jag vet exakt vart vi ska någonstans.  För det är faktiskt så att det ordnas vigslar i Stadshuset även vissa vardagar. Dock inte i tornet där de håller hus på lördagar, utan i ett ämbetsrum i en annan del av Stadshuset.

I vilket fall som helst. Vi pratade vidare om planerna för deras bröllop och om hur allt går till. Plötsligt konstaterar vi att vi inom kort skulle bo väldigt nära varandra, då jag och min man var i färd med att flytta till Vallentuna. Perfekt att hitta ännu fler gemensamma nämnare att connecta kring. För det är något av det viktigaste för oss. Att vi får kontakt och personkemi med de brudpar vi träffar. Bortom att vi råkar bo i samma kvarter. Nu blev just det en extra bonus.

Jag fick veta hur det gick till när Jimmy friade och lyssna på det här: Jimmy & Vivi var på Caymanöarna där de skulle springa en halvmara (pust!) och Jimmy, lurig som han är, hade en dold agenda. Några dagar innan loppet passade han på att höja adrenalinet ytterligare när han friade! Vilken uppladdning inför ett lopp. Och det är väl lite så de är, Jimmy & Vivi. Passionerade, spontana, roliga och ett fantastiskt team.

Ska ni också gifta er i Stadshuset? Vi vill hänga med!

Comment

Ulrika & Tomas Bröllop i Stadshuset

Comment

Ulrika & Tomas Bröllop i Stadshuset

Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus

Linda berättar:
Ulrika & Tomas hade kört från Värmland kvällen innan. I Karlstad hade de plockat upp Ulrikas fantastiska bukett med röda rosor, som var förvånansvärt fräsch för att ha legat i kylen på hotellet.

Det var dags nu tyckte de. Ingen visste något. De ville göra det själva, inga konstigheter och ingen som kunde säga vare sig bu eller bä. De är en familj som pusslats ihop och som är precis lika unik som alla andra familjer och de bygger hus för framtiden, och nu var tiden inne.
Att gifta sig i Stockholm medan de åkte iväg på en egen weekend passade de alldeles utmärkt.
Trots att dagen bjöd på en hel del kalla vindar och duggande småspik så hängde liksom deras värmländska värme med ändå, den sken igenom.
Fast jag tyckte nog ändå lite synd om Ulrika som hackade lite tänder när hon och Tomas gick tillbaka till hotellet...

Att få ynnesten att vara ofta i Stadshuset betyder också att vi har både plan A, B och C för kalla dagar eller blåsiga dagar. Vi har till och med en plan D om ljuset skulle vara för starkt. DET är bonusen med att boka oss!

Ska ni också gifta er i Stadshuset? Vi vill hänga med!

Comment

Mats & Madlenas bröllop i Stockholm Stadshus

Comment

Mats & Madlenas bröllop i Stockholm Stadshus

En bröllopsfotograf i Stadshuset i februari

Cizzi berättar:

Jag har börjat se tillbaka på året som gått och inser att jag har massor av fantastiska kärlekshistorier att dela med mig av. Alla utspelar sig förr eller senare vid Stadshuset, för ett bröllop. Jag vill att ni förflyttar er bakåt i tiden, till början av 2016.

När jag träffade Mats och Madlena inför deras bröllop i februari så charmade de mig direkt när de sa "Du verkar vilja förstå vilka vi är och inte bara ta bilder" Ja, jag föll pladask. Ungefär på samma sätt som den där gången när Mats träffade på Madlena på en bensinmack och hjälpte henne att byta en glödlampa på bilen. En kopp kaffe senare hade något magiskt startat. Och då menar jag inte bilen.

Den där vinterdagen i februari, dagen innan Alla hjärtans dag. Stadshuset i Stockholm var ganska stilla. Solen värmde men luften var kylig och vass. Isen låg i grupper över Mälaren och jag mötte upp ett nervöst, men förväntansfullt brudpar vid Stadshusets innergård.

Att Mats & Madlena är ett sånt där par vars kärlek till varandra smittar av sig är lätt att förstå. Deras dynamik och lekfullhet lever jag fortfarande på. Den omtänksamma och kloka Mats, tillsammans med temperamentsfulla och kvicka Madlena. Det ryms skratt, lugn, ömhet och bus i dem och det speglas verkligen i deras uttryck.

Ska ni också gifta er i Stadshuset? Vi vill hänga med!

Comment

Att gifta sig i hemlighet

Comment

Att gifta sig i hemlighet

Bröllopsfotograf i Stockholm Stadshus - schh, det är en hemlis!

Linda berättar:
En liten sneak peek ifrån dagen med Jennifer och Anders! Två småbarnsföräldrar som smet iväg till Stadshuset och såg till o bli gifta.
Ljuset var på vår sida och trots kyla och en envis snuvig näsa så hade vi det bra. Väldigt bra.
Här är en liten sneak peek.

Ska ni också gifta er i Stadshuset? Vi vill hänga med!

 

 

Comment

Ett kvällsbröllop i snön vid Stockholms Stadshus

Comment

Ett kvällsbröllop i snön vid Stockholms Stadshus

Att vara bröllopsfotograf i Sverige

Att vara bröllopsfotograf i Sverige innebär att lära sig att jobba med mindre ljus under en stor del av året. Vi måste alltså lära oss att hantera låg belysning och extra ljus! 
Som fotograf, generellt, är en oftast lite besatt av ljuset ändå - tittar på hur det faller, var skuggorna är, och så vidare. 
Jag har tur och får vara med på så många fina bröllop i Stockholm Stadshus så jag har möjlighet att studera min arbetsplats extra noga, under alla dagar och med alla möjligheter till ljus, eller inte ljus. Så - när Lisette och Martin berättade för mig att de gifte sig i slutet av November klockan halv fem och ville ha med mig så visste jag precis hur utmaningen med ljuset skulle bli och vad jag skulle göra! 

Jag är dessutom så glad att jag fick hänga med dessa två galningar på deras vigsel med familj och vänner och skratta o må lite gott!
Champagne fick jag också! 

Gifter du dig i Stadshuset och funderar på att ha med en fotograf? Vi har fortfarande tider lediga för nästa år så hör av dig och berätta vilka ni är!

Bröllopsfotograf i Stadshuset

Comment

Bröllop i Stadshuset - så gifter man sig borgerligt!

Comment

Bröllop i Stadshuset - så gifter man sig borgerligt!

Vigsel i Stadshuset

Som bröllopsfotografer i Stockholm ser vi många olika platser som par kan vigas vid, men vårt absoluta favoritställe för vigsel är ju självklart Stadshuset i Stockholm. Här vigs runt 60 par under en fullbokad lördag och vi stortrivs här! 

Numera är det poppis att gifta sig borgerligt och tiderna är ofta bokade långt i förväg. Ibland blir det återbud, men den som tänkt sig att spontant gifta sig lär få vänta ca 3 månader under lågsäsong. Du kan dock alltid hålla koll på lediga tider om ni känner för att vara spontana! 

Så - hur går det till och vad behöver vi?

Ni behöver en godkänd hindersprövning, en bokad tid (och avgift om ni inte är registrerade i Stockholm) samt legitimation för att bli propert gifta i Stadshuset! Visst behöver ni även vittnen, men tar ni med er en av oss så bidrar vi såklart med en namnteckning och personalen i Stadshuset hjälper alltid till!

Välj en hemlig vigsel eller ta med er vänner och familj men tänk på att ovalen (rummet) rymmer ca 15 personer, kanske 16 om mormor är riktigt liten. Det finns även hiss för den som behöver det. 

Ni behöver inte gifta er en lördag, kontakta stadshuset om ni vill gifta er en veckodag! Då är det lunch-vigsel som gäller och det sker i ett annat rum än ovalen.

Det går bra att fotografera under vigseln, men om ni vill ha med er någon som inte är van så tänk på att ljusförhållandena i rummet är svåra. Generellt så är rummet lite mörkt. 

Vigseln tar mellan 4 - 5 minuter, beroende på om ni vill ha den långa eller korta versionen. Vigseln är per automatik den längre versionen och vill ni ha den kortare så säger ni till personalen när ni registrerar er.
Efter den är klar så kan ni ta en bild om ni vill, men vänta med gratulationerna tills ni är ute. Stadshuset ser många vigslar och måste hålla tiden för alla som bokat under dagen :-)
Läs mer om ceremonin här:

Att vara Bröllopsfotograf i Stadshuset

Hur är det att vara bröllopsfotograf i Stadshuset då? Hur går det till?
Jo! Vi bestämmer i förväg vilken tid vi skall ses, vem av oss ni ska hänga med och om vi skall ha lite egentid innan eller efter vigseln. Vi rekommenderar generellt egentid efteråt då våra par och familjer är spralligare, gladare och har mer känslor efter de precis sagt Ja! Det är rätt speciellt ändå att vigas (tro mig, vi har bägge gjort det)
Har ni barn med er så kommer vi leka lekar tillsammans innan vigseln och avsätta tid för bara föräldrar efteråt och är ni många så ser vi till o fånga allihop i glädjeyran! Vi hänger tillsammans ungefär i en och en halv timme och sen får ni fortsätta fira er bröllopsdag med eller utan oss! Vill ni ha med oss på kvällen också så har vi lösningar för det också!

Allas bröllop är annorlunda, och det är nog det vi älskar mest med att vara bröllopsfotograf i Stadshuset - vi får lära känna så många olika människor och får se så många olika bröllop.
Ta M och H till exempel. Ingen visste egentligen vilken dag det skulle ske, bara ATT det nog skulle ske till hösten. Med sig hade de sina vänner som de firade dagen tillsammans med, och så fick Linda hänga på! Så kan man också göra. Inget är rätt eller fel i Stadshuset!

Andra bröllop i Stadshuset

Comment